flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізація візій щодо інституційного розвитку

27 травня 2014, 14:21
22 травня в Національній школі суддів України відбулася зустріч ректора Миколи Оніщука, проректорів Наталії Шукліної та Анатолія Костенка із представниками Проекту USAID “Справедливе правосуддя” та міжнародної громадської організації “Універсальна екзаменаційна мережа”.
Ректор розповів представникам Проекту USAID про останні події в діяльності установи, зокрема, він торкнувся питань вдосконалення програм підготовки суддів та міжнародної діяльності установи.
Микола Оніщук подякував за представлену Проектом допомогу в підвищенні рівня технічної спроможності Національної школи суддів України.
Він також звернув увагу на те, як втілюються задекларовані Національною школою суддів України візії щодо подальшого інституційного розвитку установи, її становлення як провідного елементу в системі доступу до суддівської професії, зміни підходів до спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, тощо. Зокрема, бачення щодо питань організаційної діяльності установи, необхідності більш тривалої підготовки кандидатів на посаду судді, зосередження такої підготовки виключно в Національній школі, були схвально оцінені експертами ОБСЄ.
Микола Оніщук наголосив, що наразі таке бачення підтримано та відображено в підготовленому громадськими експертами в рамках законопроекту про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, що розглядається в Мін’юсті.
У свою чергу керівник Проекту USAID “Справедливе правосуддя” Девід Вон висловив сподівання, що вдосконалення системи підготовки суддів позитивно відобразиться на підвищенні якості українського правосуддя.
У ході зустрічі була також представлена ініціатива міжнародної громадської організації “Універсальна екзаменаційна мережа” зі здійснення аналізу суддівської практики. Напрацювання, здійснені цією організацією, можуть стати в нагоді при визначенні актуальних тем для підготовки та підвищення кваліфікації суддів.
Також сторонами було обговорено заходи та деталі співпраці у сфері розробки та запровадження в Національній школі суддів України дистанційного курсу “Етика судді” та досягнуто відповідних домовленостей.