flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про амністію у 2014 році». Згідно документу близько половини від кількості усіх засуджених до позбавлення волі підпадуть під амністію у 2014 році.

10 квітня 2014, 15:12
Законом, який ще має підписати Президент, оголошується амністія і поширюється її дія, насамперед, на ті категорії засуджених, які скоїли злочини невеликої тяжкості, або є найбільш незахищені та вразливі у соціальному плані, а саме: на неповнолітніх, а також жінок та чоловіків, які мають дітей віком до 18-ти років, дітей-інвалідів та/або повнолітніх сина, дочку визнаних інвалідами, до інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання тощо.
Також амністія поширюється на засуджених, які скоїли злочини у сфері господарської діяльності, або крадіжки, або пов‘язані з незаконним обігом наркотичних засобів (без мети збуту), або зі зброєю.
За наявною у авторів законодавчої ініціативи інформацією, щорічно до місць позбавлення волі за вищезазначеними статтями потрапляють приблизно 23 тисячі осіб, що становить 50% від загальної кількості осіб, засуджених до позбавлення волі.