flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд увійшов до трійки лідерів з найбільшим навантаженням

23 лютого 2023, 13:58

Рада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного 2022 року.

Дана карта розроблена з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розрахунків на карті й у таблицях використано дані статистичної звітності за 2022 рік.

Київський районний суд міста Одеси третій рік постіль займає лідируючі позиції за кількістю справ, що надійшли та були розглянуті судом.

Так, за 2022 рік до суду надійшло 32220 справ і матеріалів. Штатна чисельність суддів складає 26, а повноваження на здійснення правосуддя у 2022 році мали 22 судді.

У трійку лідерів, крім Київського районного суду м.Одеси увійшли Печерський районний суд міста Києва та Вінницький міський суд Вінницької області.

Згідно розрахунків Ради суддів України, найбільша кількість суддів - 51, мала б бути у Київському районному суді м. Одеси, Печерському районному суді м. Києва та Вінницькому міському суді.