flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майже 94% відвідувачів задоволені роботою Київського районного суду міста Одеси

20 серпня 2021, 14:39

ГО «Міжнародна фундація розвитку» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та Державної судової адміністрації України завершила дослідження щодо задоволеністю роботою судів в міста Одеси та Одеської області.

У проведенні дослідження «Задоволеність роботою суду учасниками проваджень» застосовувався комплексний підхід, сутність якого полягає у виявленні інтегрального показника якості роботи суду, який, в свою чергу, містить сім складових:

• доступність суду;

• зручність та комфортність перебування у суді;

• повнота та ясність інформації;

• сприйняття роботи працівників апарату суду;

• дотримання строків судового розгляду;

• сприйняття роботи судді;

• судове рішення.

Для вивчення громадської думки користувачів судових послуг з питань оцінювання роботи суду за методологією СОРС проведено онлайн анкетування з використанням карток громадянського звітування протягом червня 2021 року.

За результатами опитування переважна більшість респондентів (93.5 %) в цілому оцінили якість роботи суду на «добре» або «відмінно» .

За результатами дослідження середня оцінка якості роботи суду за 5-бальною шкалою становить 4.6 бали.

Результати судів Одеської області у порівнянні (2015, 2019 та 2021 роки)

pages to jpg 0010

51.7 % респондентів вказали на те, що вони особисто користувалися системою «Електронний суд». Свою оцінку системи «Електронний суд» респонденти пояснили зручністю та оперативністю документообігу.

82.2 % опитаних вважає, що наявні матеріально-технічні ресурси забезпечують потреби працівників суду для ефективного виконання своїх обов'язків (4.7 % опитаних – не погодилися з цим), інші – відмовилися давати оцінку.

48.4 % опитаних відзначили, що їх враження від візиту до суду в день проведення інтерв'ю кращі, ніж очікували (1.6 % – гірші, ніж очікували, а 45.2 % – що відповідають їх очікуванням, інші – відмовилися давати оцінку або вагаються з відповіддю.

Слід звернути увагу, що менше 1 % опитаних зазначили, що зазнавали певних перешкод у доступі до приміщень суду через обмеження охорони.

За результатами звіту було узагальнено основні побажання та рекомендації від громадян. Так, одними з рекомендацій, які можуть бути реалізовані найближчим часом, є:

- збільшити кількість залів судових засідань;

- встановити копіювальний апарат;

- збільшити кількість паркомісць для відвідувачів суду.

Дякуємо відвідувачам суду за високу оцінку роботи суду та рекомендації для вдосконалення нашої діяльності!