flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завтра суд розпочне розгляд справи щодо інспектора ДСНС

28 березня 2018, 18:56

Суд призначив судове засідання щодо обвинуваченого по справі пожежі в дитячому таборі «Вікторія» на 14.00 29 березня 2018 року.

Нагадаємо, що обвинувачений працює провідним інспектором районного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області. До його повноважень входить здійснення державного нагляду за додержанням і виконанням вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Сторона обвинувачення стверджує, що інспектор був обізнаний про порушення правил пожежної безпеки та можливі наслідки, проте не підготував та не склав відповідний рапорт, з яким мав би звернутись до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи комплексу «Вікторія». Крім того, не вжив заходів, направлених на приведення стану вказаного об’єкту у відповідність до правил пожежної безпеки.

Дії чоловіка кваліфікували за ч2 ст. 367 ККУ України – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки окремим громадянам та державним інтересам.