flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Спростування недостовірної інформації!

04 жовтня 2018, 17:51

Сьогодні, 4 жовтня, у соціальній мережі Facebook з’явилась недостовірна та не перевірена інформація, яка дискредитує суддів Київського районного суду м. Одеси.

Вказана інформація була розміщена на «фейковій» сторінці одеського адвоката Сергія Ларіонова (Сергей Ларионов). У даному пості суддів безпідставно звинуватили у корупції та грубо висловлювались на їхню адресу.

Також аналогічна інформація (дослівно) з’явилась на інших веб-ресурсах:

http://www.ukrblacklist.com.ua/25309-odesskie_sudi_kievskogo_raionnogo_suda_vzyatochniki

http://zhalobi.com.ua/juristi_i_konsuljtacii/6869-odesskie-sudi-kievskogo-suda-vzyatochniki.html

https://reibert.info/threads/informacija-o-kidalax-i-moshennikax.78022/page-63#post-11485226

Після цього на своїй офіційній сторінці Facebook (Sergii Larionov) адвокат спростував вказану інформацію та закликав користувачів не піддаватись на провокації. Він заявив, що звернеться до правоохоронних органів для ініціювання розслідування вказаного інциденту.

 

Враховуючи викладене, Київський районний суд м. Одеси повідомляє, що вказана інформація є безпідставною та недостовірною. Тож, закликаємо невідомих осіб та ЗМІ, які розповсюдили вказану інформацію, спростувати її та не поширювати в майбутньому.

Закликаємо як представників ЗМІ, так і представників громадськості при оприлюдненні інформації щодо діяльності судової влади взагалі, так і суддів, зокрема, свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах норм чинного законодавства.

Разом з тим, свобода слова в діяльності засобів масової інформації  є одним з найважливіших інститутів демократії, тому Київський районний суд м. Одеси з великою повагою ставиться до роботи журналістів, особливо тих, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність суду та дії суддів.

Відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Прес-служба суду повідомляє, що Київський районний суд м. Одеси є відкритим та готовий надати вмотивовані відповіді на запити журналістів та представників громадських організацій.