flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту інспектора ДСНС, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди

10 вересня 2018, 10:42

8 вересня Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди).

За версією слідства, чоловік, перебуваючи на посаді головного інспектора Овідіопольського сектору ДСНС, вирішив незаконно збагатитись.

Так, наприкінці липня він зателефонував одному з підприємців, який здійснював реалізацію продуктів харчування, і повідомив, що в його закладі наявні порушення пожежної безпеки.

За їх «усунення» інспектор вимагав кондиціонер.

Окрім цього, на початку серпня посадовець відвідав інший продуктовий магазин і пригрозив власниці, що не погодить документацію з пожежної безпеки.

При цьому він повідомив про необхідність передачі йому неправомірної вигоди. Свої «послуги» чоловік оцінив у 5 000 гривень.

Після вказаних дій підприємці звернулись до правоохоронних органів.

Діючи під їх контролем, підприємці передали інспектору раніше обумовлену суму коштів – 10 000 (еквівалент вартості кондиціонеру) та 5 000 гривень відповідно.

Після одержання грошей чоловік був затриманий.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Розмір застави складає 810 тисяч гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді ще не набрала чинності.