flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бандитизм: суд розпочав розгляд резонансної справи

07 вересня 2018, 17:09

Сьогодні, 7 вересня, Київський районний суд м. Одеси розпочав підготовче судове засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню групи осіб у скоєнні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів (бандитизм, вимагання, крадіжка, грабіж, викрадення людини, незаконне поводження зі зброєю).

На сьогоднішньому судовому засіданні вирішувалося питання щодо обрання (продовження) обвинуваченим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заслухавши доводи прокурора, думку захисників та їх підзахисних колегія суддів обрала чотирьом обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внесення застави.

Підготовче судове засідання буде продовжене 12 жовтня о 16:00.

Нагадаємо, що за версією слідства, один із обвинувачених, з метою скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів організував збройне ієрархічне об’єднання осіб (банду).

Вказане формування складалося з декількох ланок і груп та дислокувалося на території Одеської області, м. Одеси та інших міст України.

Керівник підбирав потенційних учасників банди вивчаючи індивідуальні здібності кожного, людські якості, матеріальне та сімейне становище, вміння користуватись вогнепальною зброєю та володіти прийомами рукопашного бою.

Обов’язковою умовою вступу в банду – було участь у вчиненні злочинів. Також до її складу залучались особи, які виконували обов’язки водіїв, охоронців та робочих.

Учасники угрупування щомісяця отримували заробітну плату, розмір якої підвищувався після вчинення злочинів.

Для забезпечення банди в декількох місцях були облаштовані склади з великою кількістю зброї та боєприпасів.

Також для вчинення злочинів був підготовлений вантажопасажирський автомобіль марки «Volkswagen» та автомобіль марки «Toyota Camry», на якому був змінений державний реєстраційний номер.

Вказана організована група функціонувала з початку жовтня 2017 року по 14 березня 2018 року.