flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники донецької Феміди завершили навчання

13 серпня 2018, 10:02

Сьогодні пройшов других день навчання співробітників апарату Апеляційного суду Донецької області у системі «Електронний суд».

Гості ознайомились з кабінетом медіації, який працює в суді з 20 лютого 2018 року за підтримки Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Медіатор розповіла про роботу кабінету, цікаві випадки, труднощі з якими вони зустрічаються та поділилась першими успіхами. Так, у Київському районному суді кабінет медіації працює у трьох напрямках:

  • інформування;
  • консультування;
  • безпосередньо медіація (переговори).

«Взагалі за півроку нас відвідали 100 осіб. На сьогоднішній день вдалось примирити сторін у трьох справах. Одесити почали вірити у медіацію та йти більше на контакт», - розповіла Ірина.

 Вона також зазначила, що у більшості випадків звертаються у сімейних справах, які стосуються розлучення, аліментів та спадщини.

Після цього гості завітали до Голови Київського районного суду Сергія Чванкіна, який розповів про стан запровадження проекту «Електронний суд», організацію роботи в суді та плани на майбутнє.

Він зазначив, що Київський суд став пілотним у даному проекті в 2015 році, саме з того часу до суду в електронному форматі почали надходити обвинувальні акти, клопотання в рамках досудового розслідування, позовні заяви та інші документи.

«У 2014 році, після введення інституту слідчого судді, була створена Громадська організація «Асоціація слідчих суддів України». Вона об’єднує правників з усієї України, а не тільки суддів. За чотири роки роботи ми напрацювали ряд законопроектів, направлених на покращення та удосконалення не тільки кримінально-процесуального, але й цивільного законодавства»,- розповів Сергій Чванкін.

Гості із задоволенням вступили до Асоціації та домовились про майбутню співпрацю для удосконалення законодавства та вирішення нагальних проблем.

Також співробітники апарату Апеляційного суду Донецької області розповіли про їх роботу. Стало відомо, що до 2014 року суддівський корпус складав 150 осіб. Після захоплення вони переїхали до Маріуполя та Бахмута. На сьогоднішній день у суді працює 70 суддів та 173 співробітники апарату.

Гості виразили вдячність за організацію навчання та залюбки перейняли досвід Київського суду.

«У Вас працює справжня дружня команда, яка не боїться нового та залюбки ділиться досвідом з колегами. Нам є чому повчитись у вас. Дякуємо за те, що показали на практиці, що Електронний суд дійсно працює!» - додала керівник апарату Апеляційного суду Донецької області Наталя Місько.