flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа «Лотомаркету»: обвинувачених звільнено з-під варти

03 серпня 2018, 15:08

Сьогодні, 3 липня, Київський районний суд міста Одеси змінив запобіжний захід двом уродженцям Болградського району Одеської області, яких обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України (розбій).

Нагадаємо, що за версією слідства, 11 липня 2017 року близько 18:30, обвинувачені, діючи за попередньою змовою та знаходячись у приміщенні грального закладу «Лотомаркет», розташованого в м. Одесі по вул. Ак. Глушко, шляхом розбійного нападу на касира заволоділи грошовими коштами у розмірі 200 000 гривень.

Прокурор Одеської міської прокуратури №1 заявив письмові клопотання про заміну кожному з обвинувачених запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю, оскільки деякі раніше враховані судом ризики значно зменшилися або відпали.

Сторона захисту підтримала клопотання прокурора та просила пом’якшити перебування під домашнім арештом на нічний час.

Вислухавши думку учасників, колегією суддів Київського районного суду міста Одеси клопотання прокурора задоволено частково.

Обом обвинуваченим змінено запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт у нічний час (з 21.00 по 06.00) за адресою реєстрації із застосуванням електронних засобів контролю.

Зазначимо, що однією з підстав пом’якшення обвинуваченим запобіжного заходу стала невиправдана тяганина прокурора, який протягом кількох місяців не забезпечив явку свідків для допиту їх в судовому засіданні.

Зважаючи на той факт, що чоловіки без обвинувального вироку суду тримаються під вартою надто довгий час, колегія суддів ухвалила рішення пом’якшити запобіжний захід.