flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у викраденні авто взято під варту

08 травня 2018, 16:05

Вчора, 7 травня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Згідно клопотання органу досудового розслідування, 4 травня 2018 року приблизно о 4:00 підозрюваний, перебуваючи по пр-ту Небесної Сотні в м. Одесі вирішив заволодіти транспортним засобом «з метою поїздки для розваги».

Реалізуючи свій умисел, чоловік підійшов до автомобіля «Audi 80» та за допомогою викрутки здійснив злам дверного замка передньої лівої бокової двері, в результаті чого проник до салону.

Перебуваючи в салоні зазначеного автомобіля, підозрюваний пошкодив корпус замка запалювання та шляхом з’єднання електрообладнання привів двигун автомобіля в робочий стан.

Таким чином чоловік заволодів автотранспортним засобом, вартість якого, з урахуванням зносу, становить 45 000 гривень.

Зазначимо, що на теперішній час, чоловік вже притягується до кримінальної відповідальності Суворовським ВП в м. Одесі за скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.289, ч.2 ст.289 КК України.

Таким чином, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, з альтернативою внесення застави у розмірі 140 960 гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді ще не набрала чинності.