flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інститут кураторства в дії: судді апеляційної та першої інстанції провели спільну нараду

01 червня 2017, 17:36

2016 року в Апеляційному суді Одеської області ввели в дію інститут кураторства. За кожним районним судом  закріплені судді апеляційної інстанції для надання методичної допомоги.

 

Сьогодні в Київському районному суді міста Одеси відбулася зустріч суддів цивільної палати Апеляційного суду Одеської області з суддями Київського районного суду міста Одеси, які спеціалізуються на розгляді цивільних справ.

 

Судді Сегеда Сергій Миколайович, Кононенко Наталія Аркадіївна та Гайворонський Сергій Петрович звернули увагу  на найбільш поширені помилки, які стають підставами для скасування рішень або ухвал судів першої інстанції. В свою чергу, судді Київського районного суду м.Одеси мали можливість поставити колегам з апеляційної інстанції свої питання та отримати поради і рекомендації.

 

Зокрема, судді першої інстанції цікавилися деякими особливостями розгляду справ про захист прав споживачів та справ, які виникають з іпотечних правовідносин. Не менш важливим стало і питання зловживання процесуальними правами з боку учасників процесу.

 

Слід зазначити, що  суди першої інстанції більше спілкуються с людьми, перед ними постає картина життєвої ситуації, яку вони відтворюють в судовому рішенні, тому суддям апеляційних судів варто на це зважати.

 

Інститут кураторства – це один з елементів, який сприятиме  відновленню авторитету судової влади та допоможе суддям різних інстанцій почути один одного.

 

На завершення зустрічі судді Апеляційного суду Одеської області подякували Київському районному суду за взірцево налагоджену роботу колективу і домовилися про подальші зустрічі.

 

Фото з наради тут.