flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту військовослужбовця, підозрюваного в одержанні 1 млн гривень неправомірної вигоди

13 жовтня 2023, 16:50

До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у начальника відділення військової частини виник умисел на одержання неправомірної вигоди від голови однієї із селищних рад на Кіровоградщині.

Так, під час телефонної розмови та зустрічі підполковник висловив селищному голові прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 1 000 000 гривень.

Грошові кошти військовослужбовець «просив» за те, щоб він не змінював місце реєстрації окремих бригад ТрО на території селищної ради.

Це дозволило б зберегти в місцевому бюджеті надходження податку на доходи фізичних осіб, який відраховується із зарплат військовослужбовців вказаних бригад.

Під час одержання всієї суми неправомірної вигоди підозрюваного затримали.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя частково задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає майже 10 мільйонів гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.