flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді взяли участь в робочій нараді Одеського апеляційного суду

08 вересня 2023, 17:10

Сьогодні в приміщенні Одеського апеляційного суду відбулися щоквартальні заняття з надання методичної допомоги суддям місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області з питань застосування окремих аспектів кримінально-процесуального законодавства.

До заходу долучилися голова суду Сергій Чванкін, судді Юлія Федулеєва, Дмитро Тішко, Микола Тонконоженко, Геннадій Войтов, Ігор Борщов Артем Щербіна та помічники суддів Київського районного суду міста Одеси.

З вітальним словом виступив голова Одеського апеляційного суду Ігор Артеменко.

Суддя Верховного Суду у відставці Валентина Щепоткіна проаналізувала судову практику щодо розгляду клопотань в рамках досудового розслідування та детально зупинилась на особливостях розгляду деяких категорій справ, зокрема про визнання рішень іноземного суду та справах, пов’язаних з воєнними злочинами.

Заступник голови Одеського апеляційного суду Руслан Котелевський  та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Олег Копіца обговорили з суддями першої інстанції проблемні питання, що виникають під час здійснення судочинства на стадії досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень.   

Суддя Олег Копіца також проаналізував судову практику у справах про адміністративні правопорушення, зокрема передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП, та поділився з колегами досвідом розгляду таких справ.

Методична допомога місцевим судам у застосуванні законодавства є комплексом заходів, що вживаються Одеським апеляційним судом у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення якості здійснення правосуддя, оскільки періодично діючі семінари є однією з форм підвищення кваліфікації суддів.