flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Володимир Петренко провів онлайн-лекцію для студентів, аспірантів та викладачів ОНУ імені І.І. Мечникова

02 грудня 2022, 13:40

Суддя-спікер Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко провів онлайн-лекцію для студентів, аспірантів та викладачів Економіко-правового факультету ОНУ імені І.І. Мечникова.

Так, в університеті відбулося друге засідання студентського наукового гуртка з актуальних проблем цивільного судочинства під керівництвом декана економіко-правого факультету, доктора юридичних наук, професора кафедри цивільно-правових дисциплін Токарчук Людмили Михайлівни, в якому взяли участь здобувачі 4 курсу бакалаврату спеціальності 081 «Право» денної та заочної форми навчання, викладачі та аспіранти кафедри цивільно-правових дисциплін. Захід відбувся у режимі відеоконференції.

В рамках вивчення навчальної дисципліни «Цивільний процес» та вибіркової дисципліни «Інформаційні технології в цивільному процесі», засідання гуртка було присвячено тематиці «Електронне судочинство: сучасний стан та перспективи розвитку», на яке було запрошено суддю Київського районного суду м. Одеси, к.ю.н., доцента Петренка Володимира Сергійовича.

Учасники засідання отримали можливість ознайомитись с ключовими аспектами здійснення електронного судочинства, порядку розгляду цивільних справ в режимі відеоконференції в місцевих судах, апеляційних судах та у Верховному Суді. Окремо були обговорені проблемні питання щодо застосування Електронного суду в період воєнного стану.

Доповідь судді викликала жвавий інтерес аудиторії. Наприкінці студенти, аспіранти та викладачі кафедри цивільно-правових дисциплін мали змогу поставити питання Володимиру Сергійовичу, який надав вичерпні, ілюстровані прикладами судової практики відповіді.